Community Internal audit

Internal auditing biedt onafhankelijke en objectieve assurance- en adviesdiensten, die bedoeld zijn om meerwaarde te leveren en de activiteiten van een organisatie te verbeteren. De internal auditfunctie helpt een organisatie haar doelstellingen te realiseren door op basis van een systematische en gedisciplineerde aanpak de effectiviteit van de processen van governance, risicomanagement en beheersing te evalueren en te verbeteren. (bron IIA Nederland)

Veel intern en overheidsaccountants voeren internal audit opdrachten uit bij de organisaties waar zij werken. Hierbij werken zij nauw samen met de leden van IIA Nederland (RO, CIA etc.) en NOREA (RE, CISA etc.).

Het bestuur van NBA LIO (Ledengroep Intern en Overheidsaccountants) heeft in 2019 overleg gevoerd met de besturen van IIA Nederland en NOREA waarbij besloten is om de reeds bestaande samenwerking verder te intensiveren in de community Internal audit.

In deze pilot wordt nader invulling gegeven aan dit besluit.

Wilt u zich aansluiten bij deze community? Mail dan naar Johan Scheffe RA RO CIA, secretaris van de ledengroep intern en overheidsaccountants van de NBA.

Cookie settings