NBA voor iedereen en route

450 keer bekeken 0 comments

Wat gebeurt er allemaal rond de campagne NBA Open en hoe vergaat het de design labs? Wat vond er plaats bij de verschillende evenementen? Wie waren er en wat is er uitgekomen? Wat was opvallend? Welke ideeën leefden er? 

Op deze pagina vind jij hierover alle informatie. Klik door naar jouw event voor de foto's of de video. Lees de blogs van de deelnemers. Geef jouw mening of doe mee aan een poll.

 

 

Blog van Harm Mannak, directeur van de NBA, aan de vooravond van de zomervakantie.

Met de vakantie in aantocht moet er altijd nog van alles gebeuren. Alsof er geen leven na de vakantie zou zijn. Nu weet ook ik dat niet zeker, maar desalniettemin ga ik ervan uit. Toch moet er nog van alles. Drukte dus om zaken af te maken.

Dat geldt ook voor de verdere uitwerking van de nieuwe governance van uw beroepsorganisatie. Fase 2 is in gang gezet. Design lab teams zijn geformeerd, klankbordgroepen vullen zich en de eerste gesprekken hebben plaatsgevonden, planningen zijn gemaakt. De opdrachtformulering voor de design labs staat online. Kortom, we zijn begonnen. Dank voor alle bijdragen die we inmiddels mochten ontvangen. Zoals al eerder gezegd, we doen dit met elkaar en zo voelt dat ook.

Best wel een uitdaging om in een paar maanden tijd een geheel nieuwe structuur te ontwerpen, waarin de ontwikkeling van het beroep en de beroepsbeoefenaar wordt gestimuleerd, waarin beroepsgenoten elkaar ontmoeten en ondersteunen, waarin veiligheid niet een soft begrip is, maar helpt om leiderschap te tonen en gezag op te bouwen. Ik ben heel benieuwd naar de uitkomsten.

Tijdens NBA Open hebben we binnen de NBA een beter zicht gekregen op wat de leden van ons verwachten. In deze fase is het zaak dat we dat samenvoegen met wat de samenleving en de wetgever van ons verwachten en daarin een goede balans aanbrengen. Ontvanger, verbinder en zender zijn de rollen die naar oordeel van de leden bij de NBA passen. In de uitwerking van de governance is dat ook belangrijk. Zijn die rollen goed geborgd? En doet de NBA dat op een manier die past bij een eigentijdse beroepsorganisatie die midden in de samenleving staat, die stelling neemt, voor haar leden opkomt en pal staat voor de kwaliteit van het beroep en de eer van de stand. Nederland moet kunnen rekenen op zijn accountants. De lat ligt hoog en moet ook hoog liggen.

Dat gezegd hebbend maak ik me op voor de vakantie. Volgende week loop ik de Vierdaagse en daarna aandacht voor gezin, kinderen en kleinkinderen. Voedsel voor een nieuw seizoen. Ik heb er zin in.

Meld je ook vooral aan voor 1 of meer van de klankbordgroepen

Images

Comment

Twitter

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings