Hoe de NBA de beroepsorganisatie van IEDEREEN is geworden

662 keer bekeken 4 comments

Wat gebeurt er allemaal rond de campagne NBA Open en hoe vergaat het de design labs? Wat vond er plaats bij de verschillende evenementen? Wie waren er en wat is er uitgekomen? Wat was opvallend? Welke ideeën leefden er? 

Op deze pagina vind jij hierover alle informatie. Klik door naar jouw event voor de foto's of de video. Lees de blogs van de deelnemers. Geef jouw mening of doe mee aan een poll.

 

 

Blog van Harm Mannak, Algemeen Directeur NBA, over het vervolg van NBA Open.

Wat tijdens de ALV in december 2018 nog bijna utopisch leek (we gaan met duizend leden de governancevoorstellen uitwerken) is een half jaar later op een haar na realiteit.

NBA Open heeft het mogelijk gemaakt om veel beter zicht te krijgen op hoe er door leden tegen de NBA wordt aangekeken en ook wat accountants van hun beroepsorganisatie verwachten. Indrukwekkende verhalen en concrete realistische verwachtingen.

Het is nu aan de NBA om de verbinding te maken tussen wat de samenleving verwacht, wat de leden verwachten en wat de wetgever van de beroepsorganisatie verwacht. Die handschoen pakken we op, in de wetenschap dat veel leden bereid zijn om mee te denken over hoe die verbinding tot stand moet worden gebracht. 

De creatieve conferentie op 17 juni markeerde de overgang naar een fase in het feitelijk ontwerpen van de nieuwe governancestructuur. Wat op de tekentafel ligt moet nu in een concreet bouwwerk worden omgezet. Dilemma’s moeten worden aangepakt, verbindingen gerealiseerd, etc. Dat blijven we graag met zoveel mogelijk leden doen in de online klankbordgroepen op deze site. Daarmee zijn de eerste communities wel een feit. Hiervoor gebruiken we moderne middelen (dit platform) voor de verbinding tussen de deelnemers, die aan deze fase willen bijdragen en daarmee een sterke ketting vormen die leidt tot een nieuw en concreet governance-ontwerp.

Ik ben er trots op dat we zover zijn gekomen en kijk reikhalzend uit naar wat er staat te gebeuren. Ik ben er ook trots op dat leden en het bureau samen werken aan de totstandkoming van een nieuwe structuur. Een structuur die ontwikkeling en innovatie faciliteert en stimuleert en die bijdraagt aan een klimaat waarin naast alle inhoudelijke kennis ook leiderschap, daadkracht en vernieuwingsbereidheid vanzelfsprekende begrippen zijn.

Images

Comment

Twitter

4  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Joan Zielhuis Vos July 20, 2019

Beste Harm,

Dank voor de aangeboden handschoen, die pak ik graag samen op. Ik ben het eens met Jan Willem, digitaal en persoonlijk ontmoeten kan versterkend werken. Zoals de sessie voor de AlV: kort ideeën ophalen en teruggeven. Ik blijf dus graag meedenken.

Groetjes van Joan Zielhuis Vos

Jan Willem Taams July 03, 2019

Prima, Harm. Ik hoop dat veel leden de moeite nemen om mee te denken. Ondertussen ook begrepen dat er kerngroepen worden samengesteld om tot een goede invulling van de begrippen faculty, community en fellowship te komen. Ik draag graag aan de ontwikkeling van fellowship bij!

Harm Mannak July 03, 2019

Beste Jan Willem,

Het online organiseren van het debat is geen doel op zich. Het is vooral ook bedoeld om zoveel mogelijk leden de gelegenheid te geven mee te denken en mee te doen zonder dat daarvoor allerlei reistijd nodig is. Dat staat andere vormen niet in de weg. Als die behoefte er is en het is qua planning allemaal te organiseren, dan kan dat een welkome aanvulling zijn. Zou mooi zijn om “online” na te gaan of dat zo is.

Hartelijke groet,
Harm Mannak

Jan Willem Taams June 28, 2019

Beste Harm, online klankbordgroepen zijn een prima initiatief en passen ook in de huidige tijdsgeest. Daarnaast constateer ik dat alleen online ook beperkingen kent. Is het mogelijk om bijvoorbeeld een paar expert sessies te organiseren waarin geïnteresseerden en deskundigen elkaar fysiek kunnen ontmoeten en ook daar de inhoud met elkaar delen? De ervaring leert dat daar vaak behoefte aan is en dit een prima vervolg kan zijn op de eerdere NBA Open sessies. Een welkome aanvulling wat mij betreft. Hartelijke groet, Jan Willem Taams

Cookie settings