The Great Escape - Zwolle - 5 juni

363 keer bekeken 0 comments

Wat gebeurt er allemaal rond de campagne NBA Open en hoe vergaat het de design labs? Wat vond er plaats bij de verschillende evenementen? Wie waren er en wat is er uitgekomen? Wat was opvallend? Welke ideeën leefden er? 

Op deze pagina vind jij hierover alle informatie. Klik door naar jouw event voor de foto's of de video. Lees de blogs van de deelnemers. Geef jouw mening of doe mee aan een poll.

 

 

The Great Escape; wie gaat de klus klaren, zo op de woensdagmiddag? Met drie groepen van vier gingen we de uitdaging aan, ieder in een aparte ruimte. De één nog spannender dan de ander. Ondanks dat slechts één groep wist te ontsnappen was het een leuke middag, geïnitieerd door een lid van de NBA.

Overeenkomsten met het vak

In het gesprek nadien werden al gauw enige overeenkomsten gevonden tussen het spelen van een escape room en het vak accountancy: het goed om je heen blijven kijken, je kritisch opstellen, verbanden leggen en dingen opmerken. Daarnaast heeft ook iedereen een bepaalde rol, ook binnen het team.

Weinig uitwisseling

“Brengen we die rollen en daarmee kennis en ervaring wel genoeg bij elkaar?” vroeg een accountant zich af. “Er zijn verschillende accountgroepen die zoveel van elkaar zouden kunnen leren, maar er is weinig uitwisseling. Net zoals in de escape room; verschillende mensen kijken vanuit verschillende perspectieven en daar zouden we gebruik van moeten maken”. Een andere accountant merkt op dat de behoeftes daar wellicht te ver voor uit elkaar liggen.

NBA: faciliterend en proactief

Toch is iedereen het er over eens dat men elkaar moet helpen, samen de rug recht moet houden en dat de NBA hier een faciliterende rol in zou kunnen spelen. Net zoals ze, samen met de accountants zelf, zouden moeten faciliteren dat er in de maatschappij een duidelijk beeld neer gezet wordt van wat het vak accountancy nu eigenlijk inhoudt. “Waarom zit Marco niet aan tafel bij Nieuwsuur? NBA zou proactief de media op moeten zoeken en zou zich niet enkel en alleen verdedigend moeten opstellen”.

De accountants aanwezig in Zwolle waren allen trots op hun vak en beseffen ook; de NBA is van ons, dus het is zowel geven als nemen.

Wat zeggen deelnemers?

“NBA: blijf hier vooral mee door gaan en stop niet met luisteren na deze fase!”

Images

Comment

Twitter

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings