“Accountants zijn ook mensen” - Kapelle (Zeeland) 21 mei

197 keer bekeken 0 reacties

Wat gebeurt er allemaal rond de campagne NBA Open en hoe vergaat het de design labs? Wat vond er plaats bij de verschillende evenementen? Wie waren er en wat is er uitgekomen? Wat was opvallend? Welke ideeën leefden er? 

Op deze pagina vind jij hierover alle informatie. Klik door naar jouw event voor de foto's of de video. Lees de blogs van de deelnemers. Geef jouw mening of doe mee aan een poll.

 

 

Zeeland. Kapelle-Biezelinge. Nog nooit van gehoord. Tot vanochtend op het nieuws. Een jihadist is gearresteerd in het Zeeuwse Kapelle. Het is dinsdag 21 mei en wij rijden er naar toe. Spannend.

Alleen maar mannen

Om stipt zes uur ’s avonds loopt de ene na de andere accountant de voormalige kerk van Biezelinge in. Met zorg omgedoopt tot een congres- en evenementenlocatie, wordt de NBA verwelkomd op het digitale welkomstbord bij de ingang. Vanuit de NBA is Marc Schweppe aanwezig, hoofdredacteur van De Accountant en vandaag vanuit Amsterdam aangereden om te luisteren naar de Zeeuwse en West-Brabantse leden. Alleen maar mannen overigens.

Zeeuwse dis zonder mosselen

De mannen lijken erg blij met hun Zeeuwse Kring en zijn bang dat ‘die nieuwe communities’ ten koste van Afdeling Zuid gaan. Een accountant kondigt aan dat hij ‘klaar is’ met de NBA en dit misschien het laatste event is waar hij bij aansluit voordat hij zijn lidmaatschap opzegt. De toon is gezet en we schuiven aan voor een Zeeuwse dis zonder mosselen.

De NBA blijft immer binnen de Randstad

“De NBA doet ontzettend veel, maar de achterban is lastig te bereiken”, aldus een voormalig Young Professional. Zijn collega werpt tegen “Ik heb al jaren niks met de NBA, behalve dat ik profijt heb van mijn titel”. Ze zijn het er over eens dat Accountants In Business en Openbaar Accountants gezamenlijk in communities zouden moeten zitten, zodat ze van elkaar kunnen (blijven) leren. De huidige Kring-bijeenkomsten blijken niet altijd interessant te zijn voor Accountants in Business. Wat de zuiderlingen opvalt is dat “De NBA”, alsook haar bestuur, immer binnen de Randstad blijft. Ze vinden het dan ook bijzonder dat wij er vandaag zijn.

Werk-privébalans lastig

Er wordt gesproken over de werk-privébalans, die met name voor accountants lastig is. Het vak moet zich daar wel op gaan aanpassen, om ook in de toekomst aantrekkelijk te blijven voor de jongere generatie. We besluiten de maaltijd met koffie en thee en een Open uitnodiging om mee te denken over de inrichting van de communities, op maandag 17 juni aanstaande.

Wat zeiden deelnemers?

“Uiteindelijk moeten accountants toch ook verbinders worden”

 

“De gedragscode is voor iedereen hetzelfde. Dat is wat ons allemaal bindt”.

 

“Communities? Dat lijkt me een moment om met vakgenoten te praten over dingen die jou interesseren”

 

“De NBA zou een andere manier van communiceren moeten faciliteren”

 

“Bijvoorbeeld webinars plannen, als hypotheekverstrekkers het kunnen dan kunnen wij dat toch ook?”

 

“Wat ik nodig heb van de NBA? Meer daadkracht en slagkracht. Dingen duren nu lang en zijn moeilijk zichtbaar voor achterban. Wees daar op zijn minst transparant over”

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...