Bierproeverij bij Oudaen in Utrecht - 24 mei

382 keer bekeken 0 comments

Wat gebeurt er allemaal rond de campagne NBA Open en hoe vergaat het de design labs? Wat vond er plaats bij de verschillende evenementen? Wie waren er en wat is er uitgekomen? Wat was opvallend? Welke ideeën leefden er? 

Op deze pagina vind jij hierover alle informatie. Klik door naar jouw event voor de foto's of de video. Lees de blogs van de deelnemers. Geef jouw mening of doe mee aan een poll.

 

 

De zon deed erg hard haar best. Zo hard zelfs, dat het bijna te warm was voor het terras. Maar goed dat onze bierproeverij in de kelder was. We keken uit op de gracht en het mooie weer, met een koud witbiertje in ons hand. De perfecte vrijdagmiddag.

Bas Westerweel heette ons welkom bij Stadskasteel Oudaen. Na een korte ronde om elkaar te leren kennen, kwam Evelien erbij. Zij vertelde ons meer over het historische pand en het ter plekke gebrouwen bier. 

Trots op het vak

De trots op het vak is opnieuw iets dat de leden met elkaar verbindt deze middag. "Wat ik op een dag als vandaag leuk vind aan ons vak, is dat ik in alle keukens mag kijken." "Het was niet een hele bewuste keuze om accountant te worden, maar het was wel een hele goede keus. Het is een leuk, goed en veelzijdig beroep waarbij de samenwerking met mensen centraal staat. Ik ben echt hun vertrouwenspersoon." "Ik wilde eigenlijk arts of piloot worden. Bij die opleidingen kom je natuurlijk niet zo 1, 2, 3 binnen. Toen ik bij accountancy ging kijken vond ik het heel leuk dat ik bij zoveel bedrijven achter de schermen mocht kijken én ik kon gelijk in de praktijk aan de slag." En de NBA? "Ik ben lid en daar stopt mijn relatie met NBA."

Grote kantoren aantrekkelijk

Er zitten ook twee studenten bij ons aan tafel. Zij zijn actief bij een studievereniging en in die hoedanigheid wilden ze graag bij ons aansluiten. Maar accountant willen ze beide niet worden. Om welke reden kiezen hun studiegenoten er wel voor, denken ze? "Het is een duidelijk vak. Leuk als je goed met cijfers om kan gaan. En als je klaar bent met studeren zijn die grote kantoren erg aantrekkelijk om voor te werken."

Regeldruk, imagoschade en acquisitie

Het ging deze middag ook over regeldruk. Hoe dat het vak wel verbeterd heeft, maar dat he tanderzijds de klant soms ook veel geld kost. Over de imagoschade van het beroep en hoe we hiermee om kunnen gaan als individu en als beroepsgroep. Wat kwaliteit van het vak is en dat die definitie verschilt vanuit perspectief van de klant, maatschappij of collega’s. En over de band met je klanten, wat dit versterkt en hoe acquisitietrajecten lopen.

Kortom, het was een goede middag. De gesprekken waren divers en de antwoorden eerlijk. En de proeverij van hapjes en biertjes maakte het geheel af. 

Wat zeiden deelnemers?

"Tijdens mijn studie wist ik niet goed wat NBA voor me kon doen. Dat is nu helaas niet anders."

 

"Ik werk nog maar kort voor NBA, dus mijn mening over accountants en accountancy wil ik graag nog uitstellen. Wat mijn oude indruk was? Stoffig."

 

"Van imagoschade heb ik geen last. Mijn klanten vertrouwen me."

 

"De band met mijn klanten is heel hecht. Ik zeg ze wel eens dat ik het eerder wil horen als hij denkt aan scheiden dan zijn vrouw."

 

"Hoe maken we van NBA een goede NBA? Meer betrokkenheid en andere onderwerpen op ledenvergaderingen."

 

"Het heeft iets dubbels dat NBA een belangenbehartiger is én de partij is die de regels bepaalt."

 

"Help de leden ook als een nieuwe regel ingevoerd wordt. Communiceer erover, voel je er verantwoordelijk voor."

 

"Voor het succes van de communities is het een voorwaarde dat de NBA als bureau dit ook moet willen. Niet alleen de leden, ook NBA zal moeten veranderen."

Images

Comment

Twitter

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings