Turven en afvinken - Vollemaanwandeling 17 mei 2019

182 keer bekeken 0 comments

Wat gebeurt er allemaal rond de campagne NBA Open en hoe vergaat het de design labs? Wat vond er plaats bij de verschillende evenementen? Wie waren er en wat is er uitgekomen? Wat was opvallend? Welke ideeën leefden er? 

Op deze pagina vind jij hierover alle informatie. Klik door naar jouw event voor de foto's of de video. Lees de blogs van de deelnemers. Geef jouw mening of doe mee aan een poll.

 

 

Het is vrijdagavond zes uur als een selecte groep accountants met elkaar kennismaakt in de Dorpsherberg van Ospel. Een dorpsherberg zoals je je een dorpsherberg voorstelt. Waarschijnlijk ook het enige restaurant in Ospel.

Eén deelnemer draagt nog een pak, er ligt een Friese Stabij onder de tafel en we mogen zelf de soep opscheppen. 

"We hebben alleen maar geleerd om vinkjes te zetten"

Nieuwe governance-structuur

Het gesprek gaat al snel over de NBA en de nieuwe governance-structuur. Alle drie de bloedgroepen accountants zijn vertegenwoordigd. De mannen zijn te porren voor het op een andere manier met elkaar in verbinding komen, maar vragen zich wel af waar de NBA dan in die communities zit.

Woorden die over tafel gaan zijn trots, weerbaarheid, imago, big four en moed. Het ons inmiddels beruchte verhaal over de bussen die vanuit de grote kantoren werden ingezet om stemmen uit te brengen, kent men ook in Limburg.  

"Je moet de NBA gewoon opheffen en vanuit de communities doorstarten. Dan ben je de big four overmacht ook in één keer kwijt"

 

"Waarom geen jonger bestuur of een vrouwelijke voorzitter?"

 

"Ik zie de NBA als een vraagbaak en baken van kwaliteit, maar niet als iets waar ik tegen vecht"

Moet er niet een disruptor van de NBA komen? Is vernieuwing buiten de organisatie niet noodzakelijk? Misschien is het zelfs een idee om via communities en netwerken de politiek te beïnvloeden en is dat zelfs effectiever dan de lobby die de NBA nu voert. "Daar zitten toch ook collega-accountants?"

Wandelschoenen aan

Dan is het tijd om goede jassen en wandelschoenen aan te trekken en naar onze Peelgids te gaan. De schemer valt in. Een eekhoorn schiet voorbij. André, vrijwilliger bij Staatsbosbeheer en onze gids van vanavond staat op ons te wachten. Hij loopt al twintig jaar door de ruim 1500 hectare aan moerassig natuurgebied. Kan de vinken tellen en turven vinden. Heeft al honderd wilde zwijnen gezien en herkent roodborstjes, mezen en alle andere vogels door goed te luisteren. Luisteren is dan ook het thema van de avond. Op een vlonder laat André ons twee minuten stil zijn. De Pelen zijn allesbehalve stil. Het is één grote kakofonie van getwitter, gespetter en geflapper. Het is prachtig. We sluiten af met een Peel Eel bij de vuurkorf terwijl het steeds donkerder wordt. Het vuur knettert en werpt lichtjes in de ogen. De mannen knikken elkaar toe. Dat was een mooie avond. Goed dat de NBA dit doet. 

Meepraten over het vervolgtraject?

We hebben nog een paar NBA Open events te gaan, maar we werken ook al toe naar de Creatieve Conferentie op 17 juni. Dan worden de geluiden die zijn opgehaald tijdens alle events gefilterd. Samen met de leden gaan we vervolgens Design Labs opzetten die uiteindelijk moeten uitmonden in de nieuwe governance-structuur van faculties en communities.

 Kom ook naar de Creatieve Conferentie 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings