Drentse Toppers in Assen – 15 mei

267 keer bekeken 0 comments

Wat gebeurt er allemaal rond de campagne NBA Open en hoe vergaat het de design labs? Wat vond er plaats bij de verschillende evenementen? Wie waren er en wat is er uitgekomen? Wat was opvallend? Welke ideeën leefden er? 

Op deze pagina vind jij hierover alle informatie. Klik door naar jouw event voor de foto's of de video. Lees de blogs van de deelnemers. Geef jouw mening of doe mee aan een poll.

 

 

Op een zonnige 15 mei kwamen we tezamen bij het prachtige Drents Museum in Assen. Het Museum waar de oudste boot ter wereld ligt en het meisje van Yde haar laatste rustplaats vindt. We voerden het gesprek over de NBA nu, het gevoel dat de leden hebben bij hun beroepsorganisatie en hoe nu verder.

Behoefte aan verbinding

Het alomvattende woord voor het geluid van deze ochtend: ‘verbinding’. De behoefte om met andere leden in contact te komen is groot. “Ik wil mijn vakgenoten graag ontmoeten en delen wat ik meemaak. Daarin is veiligheid belangrijk voor mij”. De NBA kan hierin helpen faciliteren. Daarbij zou het ook fijn zijn als het allemaal niet zo gekaderd is. Regie op eigen community’s leidde vandaag al tot enthousiaste ideeën waarin ‘accountancy in de zorg’ en ‘ontwikkelingen richting de toekomst’ als thema’s boven kwamen drijven.

Community’s om van elkaar te leren

Eén van de accountants nam ons mee in haar gedachten: “Als er over een tijd verspreid over het land bijvoorbeeld vier community’s ontstaan over accountancy in de zorg, laten we dan jaarlijks bij elkaar komen. Noord naar zuid, west naar oost en andersom. En dan onze gedachtes delen, van elkaar leren en samen tot oplossingen komen. Als we dit echt willen dan lukt het. Samen sta je sterker”.

Wie werkt er bij de NBA?

Ook in hun werk zijn de leden continu aan het verbinden; met hun klant, maar ook de cijfers aan de mensen en andersom. “Hoe mooi is het om een ondernemer te kunnen ondersteunen zijn bedrijf gezond te houden en om mee te helpen bouwen aan succes!” Ook met de NBA wil men best verbinden. Want wie werken er nu eigenlijk? “Met wie heb ik contact?”

Stille trots

De dilemma’s rondom imago zien we wederom terug. Men is trots op de titel, op de opleiding die genoten is en alle kansen die voorbij zijn gekomen, maar men roept het in Groningen niet van de daken.

Laat je stem horen

Naast de kritische blik zijn deelnemers ook complimenteus richting de NBA en worden onder andere de aangeboden cursussen gewaardeerd. Ook de koers die de NBA met de 'NBA Open' vaart, valt in goede aarde en er wordt opgeroepen dat “ieder zichzelf respecterend lid van dit initiatief gebruik zou moeten maken zijn of haar stem te laten horen”.

Wat zeggen deelnemers?

“Waarom ik hier ben? Je moet de ladder tegen de juiste muur zetten”

“Nu ik mijn eigen onderneming start, zie ik pas wat de NBA eigenlijk allemaal al doet”

“Ik heb vooral een factuur-relatie met de NBA"

Images

Comment

Twitter

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings