NBA Open Toyota World Raamsdonksveer - 7 mei

296 keer bekeken 0 comments

Wat gebeurt er allemaal rond de campagne NBA Open en hoe vergaat het de design labs? Wat vond er plaats bij de verschillende evenementen? Wie waren er en wat is er uitgekomen? Wat was opvallend? Welke ideeën leefden er? 

Op deze pagina vind jij hierover alle informatie. Klik door naar jouw event voor de foto's of de video. Lees de blogs van de deelnemers. Geef jouw mening of doe mee aan een poll.

 

 

Op een prachtige, en bijna filmset-achtige locatie vond er gistermiddag in Raamsdonksveer een NBA Open event plaats. Alle aanwezigen werden weer even terug in de tijd geslingerd bij het zien van de meest waanzinnige old-timers.

We konden ons dus eventjes vergapen aan al het moois wat stond te blinken. De groep bestond zowel uit leden die actief ALV’s bezochten als leden die hier nog nooit geweest waren. Zij gaven ook aan dat ze nu wél een keer wilden komen; de open agenda én de nabije plek waren zeer aantrekkelijk! Én meer betrokken! Vanuit de NBA was Robert Mul aanwezig die aandachtig luisterde en actief deelnam in het gesprek.

Na het opwarmen van de been-en lachspieren tijdens een ouderwetse stoelendans, die ook diende als voorstelronde, konden we open met elkaar in gesprek. Een veilige sfeer kenmerkte de middag.

Het containerbegrip ‘de accountant’ kwam al gauw ter sprake. Een geluid dat vaker terugkeert en getuigt van het feit dat veel accountants zich hier niet in herkennen; accountancy is te pluriform om het onder één noemer te scharen. Er werd echter ook gepleit voor het belang van het overbruggen van deze grenzen in het leren van elkaar en het weten waar de ander het over heeft. Een accountant geeft aan dat “door het allemaal in kolommen in te delen we elkaar niet meer begrijpen”. De nadruk moet volgens een andere accountant liggen op wat we gemeenschappelijk hebben, hoe we het vak kunnen versterken en juist die verscheidenheid aan ‘bloedgroepen’ kunnen gebruiken om het werk te verrijken. Want iedereen kijkt anders, volgens hem.

Regelgeving: de accountants geven aan dat niemand er blij van wordt, maar iedereen is ook als de dood dat het ‘mis’ gaat als je wat over het hoofd ziet en dan heb je wellicht een aanklacht aan je broek.

Er kwam ook naar boven dat voor jonge mensen het vak meer aantrekkelijk moet worden gemaakt en ook juist de pluriformiteit daarin naar voren moet komen; je kunt na je studie nog zoveel kanten op. Een goed boegbeeld hierin ontbreekt.

Iedereen deelde de mening dat je een vereniging met elkaar maakt en je zelf ook actief moet zijn om er iets uit te halen. Er is behoefte om in contact te staan met collega’s die tegen dezelfde dingen aanlopen of met dezelfde onderwerpen bezig zijn. In principe is de grondhouding van iedere accountant hetzelfde, maar de behoefte is anders. “Wat ons bindt, is de liefde voor de waarheid”.

NBA Open in woord

“Als accountant van het mkb voel ik me het ondergeschoven kindje”

 

“Accountancy: begrip waar je in kan verdwalen”

 

“Professioneel kritisch zijn is de rode draad”

 

 “Mijn titel heb ik als kwaliteitskenmerk. That’s it”

 

 “Ik zou willen dat de NBA eens een mening gaf, gewoon ergens iets van vindt”

Images

Comment

Twitter

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings