NBA Open Café Euromast - 30 april 2019

287 keer bekeken 0 comments

Wat gebeurt er allemaal rond de campagne NBA Open en hoe vergaat het de design labs? Wat vond er plaats bij de verschillende evenementen? Wie waren er en wat is er uitgekomen? Wat was opvallend? Welke ideeën leefden er? 

Op deze pagina vind jij hierover alle informatie. Klik door naar jouw event voor de foto's of de video. Lees de blogs van de deelnemers. Geef jouw mening of doe mee aan een poll.

 

 

Als NBA Open komen we ook langs bij andere evenementen. Zo waren we maandag 29 april aanwezig bij het NEMACC-symposium. We vroegen de bezoekers of ze al van NBA Open hadden gehoord en of ze al meedoen. Spontaan meldde iemand zich aan voor het NBA Open Café in de Euromast.

Ook spraken we maandag een accountant die zich had opgegeven voor de Euromast.

"Ik hoorde het van mijn zoon, die had zich al opgegeven."

Vader en zoon, samen in het vak van accountant, wel beide met een hele andere invulling. Als hen gevraagd wordt wat hen naar de Euromast gebracht heeft zegt de een dat hij in contact wil komen met openbare accountants en de ander juist contact met het vak. Er ontstaat een mooi gesprek. Want zijn vader heeft hem geïnspireerd om voor dit vak te kiezen "Hij heeft me nooit gepusht om accountant te worden, maar hij heeft wel altijd met enthousiasme over het vak verteld". Maar wat het verhaal nog mooier maakt is dat het andersom ook het geval was! "Toen ik voor m'n titel ging heb ik mijn vader gevraagd of hij die ook wilde halen. In het begin wilde hij dat niet, maar hij is het uiteindelijk wel gaan doen! En daar ben ik super trots op." Beide in een andere ledengroep, maar de passie voor het vak en beweegredenen om hiervoor te kiezen liggen erg dicht bij elkaar. 

En die overeenkomsten zien we bij veel meer accountants collega’s. De mening verschilt natuurlijk wel eens, maar het gezamenlijke doel komt heel erg overeen. En dat is prachtig om naar te luisteren. 

NBA Open Café in beeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NBA Open in antwoorden

Waarom ben je hier?

Ik ben benieuwd wat andere 'concullega’s' vinden van het vak

 

Ik ben hier om ondernemende kracht op te halen

 

Als je geschoren wordt, moet je stil zitten. Dat hebben we nu al jaren gedaan. Het is tijd om in beweging te komen

 

Ik heb vooral last van NBA. Daarom wilde ik graag met jullie in gesprek

"Ik heb me een lange tijd niet met NBA bemoeit. Maar nu ik zelfstandige ben komt dat weer meer."

Hoe zie jij de NBA?

Ik zie NBA als een kennisverschaffer.

 

Ik voel me wel vertegenwoordigd door NBA, maar ik voel me er geen onderdeel van. 

 

Ik mis het om de grenzen op te kunnen zoeken. Alles wat 'apart' is wordt afgekeurd." En hiermee wordt niet alleen de regelgeving bedoeld, ook culturele zaken of vanuit welke invalshoek je zaken benaderd.

 

De NBA is er voor de grote kantoren die controle doen.

Cultuur

De vraag: 'Cultuur komt niet voor in de standaarden. Zou dat wel kunnen? Moeten we dat willen?' maakt veel los in de groep. Waar de een zegt dat je dit in kaart kan brengen, is de ander juist huiverig voor de gevolgen hiervan. "Als we nog meer checklists gaan maken dan kan een aap ons werk nog gaan doen." Waar is de menselijke maat, het pragmatisch omgaan met de regels gebleven?" Het blijft een thema wat veel accountants bezighoudt. 

"Ik zie dat veel mensen hun ledenprofiel niet invullen, of nooit meer updaten. Dan mis je ook erg veel informatie. Ik snap wel dat je dan denkt dat NBA niet veel voor je kan betekenen. Als je je er in verdiept zie je dat ze ontzettend veel te bieden hebben. Is het dus niet een kwestie van communicatie in plaats van heruitvinden?"

Hoe zie jij de NBA?

Laat het ons weten in een commentaar hieronder.

 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings