NBA Open Café Kapellerput - 30 april 2019

272 keer bekeken 1 comments

Wat gebeurt er allemaal rond de campagne NBA Open en hoe vergaat het de design labs? Wat vond er plaats bij de verschillende evenementen? Wie waren er en wat is er uitgekomen? Wat was opvallend? Welke ideeën leefden er? 

Op deze pagina vind jij hierover alle informatie. Klik door naar jouw event voor de foto's of de video. Lees de blogs van de deelnemers. Geef jouw mening of doe mee aan een poll.

 

 

Op 30 april spraken we op drie grote hoogtes met accountants. In de Adam Tower, Euromast en in de prachtige boomhut van de Kapellerput. Op deze laatste locatie scheen het voorjaarszonnetje en konden we heerlijk buiten zitten

Onder het genot van het gekwaak van de kikkers uit de nabijgelegen poel, spraken we met een groep RA- en AA-accountants over het vak, de NBA, kansen en uitdagingen. Sommige accountants wilden vroeger astronaut worden. Toen sterrenkundige. En uiteindelijk werden ze accountant. 

Open gesprek door de Brabantse gezelligheid

Mede dankzij moderator Simoon Fransen en de Brabantse gezellige inborst van de deelnemers raakten we binnen een paar minuten in een warm en open gesprek. De algehele tendens in het gesprek was dat de deelnemers vonden dat de NBA meer lef mag tonen. Duidelijkere keuzes maken, stelling nemen. Men maakt zich zorgen over de toekomst van het vak, de vele jonge accountants die gedemotiveerd raken en uitstromen. De regeldruk en het schijnbare gebrek aan vertrouwen.

"Het zou fijn zijn als de term Professional Judgment weer in ere hersteld wordt".

We krijgen nu wel vertrouwen van onze klanten, maar niet van de NBA, dat is toch eigenlijk gek? Verder bleek een belangrijk aandachtspunt het ontwikkelen van sociale vaardigheden en daar ook op getraind te worden - niet alleen op de vaktechnische vaardigheden. De accountants in het MKB verdienen meer aandacht, al was het alleen al meer artikelen die interessant zijn voor hen op Accountant.nl 

 

 

 

 

 

 

NBA Open in woord

"Ik zou best wel weer een bijdrage aan de NBA willen leveren"

 

"Ik ben al 15 jaar niet naar een NBA-sessie geweest. Nu ga ik wel, omdat ik me zorgen over het beroep maak"

 

"De regels zijn voor de mens, de mens niet voor de regels" 

 

Niet de hele dag vrij hoeven nemen

Tot slot vroeg men zich af of het niet mogelijk moest worden gemaakt om online te stemmen voor de ALV. "Ik wil graag stemmen, maar nu moet ik er een hele dag voor vrij maken om naar Amsterdam te reizen."

Wat heb jij nodig van de NBA?

Laat het ons weten in het commentaarvak hieronder!

Images

Comment

Twitter

1  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Koen Smits May 02, 2019

Er leuke bijeenkomst met goede gesprekken over ons mooie vak!

Cookie settings