NBA Open Café bij Roots in Haaren op 25 april

450 keer bekeken 1 comments

Wat gebeurt er allemaal rond de campagne NBA Open en hoe vergaat het de design labs? Wat vond er plaats bij de verschillende evenementen? Wie waren er en wat is er uitgekomen? Wat was opvallend? Welke ideeën leefden er? 

Op deze pagina vind jij hierover alle informatie. Klik door naar jouw event voor de foto's of de video. Lees de blogs van de deelnemers. Geef jouw mening of doe mee aan een poll.

 

 

Brabantse gezelligheid in Café Roots in Haaren. Een prachtige locatie, huiselijk en landelijk gelegen. Een waar iedereen zich gelijk thuis voelt en waar oude bekenden elkaar opnieuw ontmoetten. Een sessie waarbij ook kritisch werd gekeken naar de rol van NBA, echter wel met 'liefde voor het vak'.

Om 16.00 uur verzamelen de deelnemers zich rond een overdadige en overheerlijke borrelplank en in comfortabele stoelen rond de vuurkachel. 

Heden, verleden en toekomst

Het was bijzonder om te zien dat sommige elkaar wel kenden, maar al jaren niet meer hadden gezien. Ook waren er 2 accountants die op precies dezelfde manier in het vak gerold waren: Tijdens de opleiding tot docent maakte zij bij hun bedrijfsstage kennis met accountancy. Beiden waren direct om, ook al betaalde het in die tijd niet beter. "Liefde voor het vak". 

Wat doet de NBA voor de kleine accountantskantoren is een vraag die veelvuldig gesteld werd. Het kleine kantoor heeft weinig in de melk te brokkelen. Maar een groot deel van de leden is werkzam in de MKB-praktijk. 

Er gebeurt niks bij NBA. Er is misschien wel een andere voorzitter, maar het verhaal dat verteld wordt is precies hetzelfde.

Ook regelgeving kwam aan de orde. De NBA stelt regels op, controleren deze, maar treedt niet meteen op. Dat komt dan pas 1,5 jaar later.

Als je niet op niet-naleving van regels acteert, stel die dan ook niet op!

NBA Open in beeld

 

 

 

 

NBA Open in woord

Je bent een goede accountant als de klant met plezier je rekening betaalt.

Ik ervaar een groot verschil tussen de plannen of ideeën op papier en de werkelijkheid.

De opleiding zit vakinhoudelijk goed in elkaar, maar daarmee ben je nog geen goed adviseur. En die rol verlangt de klant juist wel van je. 

Steen in de vijver

Deelnemers zijn vooral gekomen om mee te denken en mee te praten. Voor de toekomst van het beroep en de beroepsgroep.  En om gehoord, gezien en erkend te worden. Hier moet ik bij zijn. 

Vraag m’n mening en je krijgt hem. Ongezouten"

Je kunt ook wat doen als je ontevreden bent, ipv alleen zeggen dat je ontevreden bent.  

Hoe krijgen we het wél voor elkaar zodat er een toekomst voor het vak is

We hebben allemaal passie voor het vak. We kunnen de link leggen met hoe het er echt aan toegaat in de praktijk. Onze mening geven, visie en onze kennis delen met de komende generatie. We willen veel doen, ook onze tijd investeren, maar dan willen we ook dat het in onze regio kan en niet alleen voor de grote kantoren is. 

Kortom goeie tips uit het hart over hoe de NBA kan veranderen. En hoe we om moeten gaan met de communities. 

Hopelijk horen we ook jouw mening bij een van de NBA cafés. Of reageer op onderstaande vraag?

Wat heb jij nodig van de NBA?

Geef je mening hieronder

Images

Comment

Twitter

1  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
noam Consult / P. van Dam AA April 27, 2019

tegen redelijke prijs ( tussen €.250- €300,= in halve dag cursussen toepassings-programmatuur als Excel , Word, e.d. organiseren.
Dus gewoon heel praktische ondersteuning gericht op de werkzaamheden als accountant ,om de resultaten te kunnen gebruiken in de financiële begeleiding van cliënten en verwerking van gegevens van cliënten.
Moet kunnen !!!

Cookie settings