Hoe word je een goede accountant?

280 keer bekeken 5 reacties

Wat gebeurt er allemaal rond de campagne NBA Open en hoe vergaat het de design labs? Wat vond er plaats bij de verschillende evenementen? Wie waren er en wat is er uitgekomen? Wat was opvallend? Welke ideeën leefden er? 

Op deze pagina vind jij hierover alle informatie. Klik door naar jouw event voor de foto's of de video. Lees de blogs van de deelnemers. Geef jouw mening of doe mee aan een poll.

 

 

Ook jouw mening is waardevol en draagt bij aan NBA Open. Vandaar dat we de NBA-Open-vraag-van-de-week in het leven hebben geroepen. Reageer op deze vraag of op een van de vragen in de andere blog-items. Los daarvan ben je natuurlijk altijd welkom op een van de NBA-Open events.

Hoe word je een goede accountant?

Reageer hieronder.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

5  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Anoniem 05-05-19 om 17:31

Je wordt (en blijft) een goede (MKB-)accountant door onder andere:
- goed te luisteren naar je klant;
- pro-actief te zijn;
- en goed team te bouwen (diversiteit en ook specialisten);
- naast praten over de onderneming, ook praten over de ondernemer;
en daarbij (uiteraard) de fundamentele beginselen in acht nemen.

P. Rothuizen 01-05-19 om 10:39

Een goede accountant bezit de eigenschap zo objectief mogelijk zijn of haar werk uit te (kunnen) voeren. Waarbij inzicht en intuïtie super belangrijk zijn en regels meer richtlijnen vormen dan dat zij als checklist dienen te fungeren. Detailcontroles niet te weinig uitvoeren, zijn belangrijker dan soms gedacht wordt.

C.M. Verdiesen 29-04-19 om 9:31

Een goede accountant wordt je niet, dat ben je, dat zit in je genen!

Jouw opleiding maakt je bewust van dat aspect dat in je zit. Je bent er trots op dat je het algemeen belang dienend, samen met jouw klant zijn onderneming beter kunt maken zodat niet alleen de verslaggeving op orde is maar daarmee gelijk zijn interne bedrijfsvoering. Daarbij vindt jet het essentieel dat je oprecht en eerlijk bent en je verwacht dat van iedereen die met jou samenwerkt.

Je spreekt geen kwaad over anderen maar spreekt de ander er zelf op aan en dat doe je open, fair met argumenten.

A.N.O. Niet 26-04-19 om 19:37

Wel bemerk ik een compleet andere instelling van het NBA dan onder Jongstra, daar is Pheiffer net als ik geen fan van, ik heb nog onder Jongstra gewerkt, ik vergeet die tijd liever. Wellicht dat we als NBA een frissere periode tegemoet kunnen zien.

A.N.O. Niet 26-04-19 om 19:32

Een goede accountant houd zijn rug recht en volhard in zij gefundeerd onderzochte standpunt, echter bij de big 4 ben je dan snel uitgespeeld want dat is niet in het commercieel belang, dus wordt er verwacht dat de accountant "meeveerd". Dus hoe makkelijk en voor elke accountant herkenbaar wil het NBA deze vraag stellen ?